Η συνέντευξη δόθηκε αρκετά χρόνια πριν στον Χάρη Μπερτίδη

Το τελευταίο διάστημα γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η Πατριωτική Παράταξη του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κάνει δυναμική επαναφορά στην πολιτική σκηνή της χώρας. Επειδή μεγάλο κομμάτι των κυνηγών στηρίζει και ψηφίζει τον ΛΑ.Ο.Σ. αποφάσισα να προβάλλω κάποιες θέσεις ή σκέψεις στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος. Έτσι κλείστηκε η συνάντηση με τον Γεώργιο Κρικόπουλο, Γενικό Γραμματέα Οργανωτικού, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Κατ’ αρχήν, κατά την ώρα της συνέντευξης, διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ευγενικό, με τρόπους, ανοιχτό σε ζητήματα που αφορούν το κυνήγι και πάνω απ’ όλα γεμάτο με πατριωτικά αισθήματα και όρεξη για αγώνα. Ένας άνθρωπος με πολλές εμπειρίες στο χώρο της πολιτικής, ένα στέλεχος πολιτικού κόμματος που πραγματικά χαίρεσαι να συζητάς μαζί του οποιοδήποτε θέμα. Η κίνηση στο γραφείο του ήταν μεγάλη, τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα, ωστόσο αυτά που μας είπε σχετικά με το κυνήγι στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ενδοιαφέροντα.

Ερ: Κύριε Κρικόπουλε, αφού σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη, θα ήθελα να πείτε στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας εάν όντως ένα μέρος του εκλογικού σας σώματος αποτελείται από κυνηγούς;

  • Το κυνήγι είναι ένα Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών και ως τέτοιο το σεβόμαστε απόλυτα. Φυσικά όπως γίνεται σε όλα τα κόμματα, έτσι και σε εμάς ένα μέρος του εκλογικού μας σώματος αποτελείται από κυνηγούς, και θα έλεγα μάλιστα πως το μέρος αυτό είναι και σημαντικό αλλά και εξειδικευμένο στο θέμα. Επίσης  έχουμε την τιμή να έχουμε μέλη στο Κόμμα μας εκτός από τους απλούς Έλληνες πολίτες κυνηγούς και ανώτατα συνδικαλιστικά στελέχη αυτών και ως εκ τούτου θεωρούμε πως είμαστε άριστοι γνώστες των κυνηγετικών θεμάτων αλλά και των παραμέτρων αυτού όπως είναι η πανίδα και χλωρίδα της Πατρίδας μας.

Ερ: Πως βλέπετε το μέλλον του κυνηγίου στην Ελλάδα;

  • Το μέλλον του κυνηγιού στην Ελλάδα προβλέπω πως είναι δυσοίωνο όπως και όλα τα θέματα στην χώρα μας. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις προς την σωστή κατεύθυνση σε όλα τα θέματα που διέπουν την θήρα αλλά και σε όλες τις παραμέτρους αυτής, πρέπει να σοβαρευτούν οι διοικούντες και να   εκσυγχρονίσουν το νομικό καθεστώς το οποίο υφίσταται από το 1969 με τον Ν/Δ 86/69. Δεν είναι δυνατόν οι διατάξεις περί θήρας να είναι 50 ετών χωρίς κανένα εκσυγχρονισμό εν έτι 2017. Πρέπει να εκσυγχρονιστούν όλες οι παράμετροι του κυνηγιού, από τον τρόπο της έκδοσης των αδειών θήρας έως τους κανόνες φύλαξης, εμπλουτισμού θηραμάτων, δημιουργίας αποδοτικών καταφυγίων θηραμάτων, προστασίας ειδών προς εξαφάνιση, σεβασμού προς το περιβάλλον, ίση μεταχείριση, και γενικά ισότητα των Ελλήνων πολιτών κυνηγών σε όλα τα κυνηγετικά θέματα. Πρέπει να σταματήσει η κάθε μορφής κομματική καπηλεία όσον αφορά το θέμα του κυνηγιού, και πάνω από όλα, πρέπει να γίνει σεβαστό και να αναγνωριστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών κυνηγών στο άθλημα.

Ερ: Θεωρείται σημαντική τη Σελίδα του Κυνηγού στην Ελεύθερη Ώρα, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του κυνηγίου αλλά και την ανάδειξη της προσφοράς των κυνηγών στη φύση;

  • Θεωρώ σημαντικότατη την σελίδα του κυνηγού στην Ελεύθερη Ώρα όπως θεωρώ σημαντικές όλες τις σελίδες αυτού του τύπου σε όλα τα έντυπα. Νομίζω πως θα συμβάλετε και εσείς στην ανάδειξη του κυνηγιού σε άθλημα, όπως πρέπει από ένα παρεξηγημένο σπορ που είναι σήμερα, εφ΄ όσον όμως δουλέψετε αντικειμενικά και έντιμα και αναδείξετε τα πραγματικά προβλήματα του κυνηγιού, της πανίδας και χλωρίδας του τόπου, πολεμήσετε τα κακώς κείμενα και δεν συμμετέχετε σε μονομερείς και «περίεργες» καταστάσεις όπως γίνεται σε διάφορα άλλα έντυπα,… σε κάθε άλλη έντιμη προσπάθεια (όπως είναι η δική σας )θα είμαστε αρωγοί αυτής.

Ερ: Ως πολιτικός φορέας έχετε κάνει ή σκέφτεστε να κάνετε στο μέλλον κάποια ημερίδα σχετικά με το κυνήγι στην Ελλάδα;

  • Ως πολιτικός φορέας και όταν έρθουμε στην εξουσία το πρώτο που θα πραγματοποιήσουμε είναι τα προαναφερόμενα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της θήρας, των παραμέτρων αυτής, την πάταξη της διαφθοράς (εάν διαπιστωθεί), και την ισονομία και ισοπολιτεία προς όλους τους  Έλληνες πολίτες κυνηγούς, πέραν αυτών σκοπός και βασικότερος στόχος μας είναι η ενημέρωση των πολιτών κυνηγών για το θέμα μέσα από τα Μ.Μ.Ε  και με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο μπορούμε .

Ερ: Θεωρείται σημαντικές ημερίδες και μαθήματα σχετικά με το κυνήγι που έχουν γίνει κατά καιρούς σε σχολεία, κυρίως της επαρχίας;

  • Πρέπει να σας πω πως εμείς ως πολιτικός φορέας ήδη εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό πάνω στο θέμα αυτό, τα στελέχη μας μακροχρόνια προωθούν και ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες κυνηγούς (και όχι μόνον) σε όλη την επικράτεια σχετικά με το κυνήγι και τις παραμέτρους αυτού, ενημερώνουν τους πολίτες για τις Κυνηγετικές υποχρεώσεις αλλά και για τα δικαιώματα τους, αντιτίθενται σε κάθε τι αντισυνταγματικό και παράνομο (και αυτά είναι πολλά), και φυσικά στο σκεπτικό μας είναι να κάνουμε και ημερίδες επιμόρφωσης για τα κυνηγετικά θέματα. Κάθε ενέργεια η οποία σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, δεν νομίζω όμως πως έγιναν κατά καιρούς πολλά πράγματα για την ενημέρωση των πολιτών στο θέμα που προαναφέρατε, εμείς όμως εργαζόμαστε ακούραστα πάνω σε αυτό και φυσικά επιβραβεύουμε και επικροτούμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Ερ: Στις πολιτικές σας δραστηριότητες  περιλαμβάνονται επισκέψεις σε κυνηγετικούς συλλόγους;

  • Στις πολιτικές μας δραστηριότητες φυσικά περιλαμβάνονται και επισκέψεις σε κυνηγετικούς Συλλόγους και διάφορες άλλες ημερίδες που κύριο στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών για το θέμα, ο βασικότερος στόχος μας όμως είναι να αναπτύξουμε την κυνηγετική παιδεία μέσα από την συνείδηση του Έλληνα πολίτη κυνηγού και αυτό θα έρθει μόνο  μέσα από την ενημέρωση.

Πιστεύουμε πως ένας άρτια ενημερωμένος πολίτης που θα έχει την απαιτούμενη παιδεία, θα προβαίνει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλάξει και να αναπτύξει την θήρα την πανίδα και χλωρίδα του τόπου, γιατί όλα αυτά είναι αλληλένδετα.

Ερ: Ποιά είναι η επίσημη θέση του κόμματος σχετικά με την οπλοκατοχή στην Ελλάδα;

  •   Η επίσημη θέση του Κόμματος μας όσον αφορά την οπλοκατοχή, είναι η πιστή τήρηση και εφαρμογή των Νόμων και του Συντάγματος, η πιστή τήρηση δηλαδή του Ν. 2168/93 περί όπλων. Πιστεύουμε πως δεν πρέπει ο κάθε ικανός κατά το Νόμο να φέρει όπλο, πως πρέπει να στερείτε του δικαιώματος αυτού, πιστεύουμε πως στην πραγματικά δύσκολη χρονική συγκυρία ο κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να είναι εξοικειωμένος με το όπλο, και ειδικά η περήφανη μερίδα των Ελλήνων πολιτών κυνηγών .

About Author

9 thoughts on “Μια διαφορετική πολιτική συνέντευξη για το κυνήγι αρκετά χρόνια πριν

  1. Hmm is anyone else having problems with the
    pictures on this blog loading? I’m trying to find
    out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions
    would be greatly appreciated. I saw similar here:
    E-commerce

  2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search
    Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Thanks! You can read similar art here: Ecommerce

  3. Hi there! Do you know if they make any plugins to help with
    Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted
    keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.

    Appreciate it! You can read similar text here: List of Backlinks

  4. Wow, amazing blog format!

    How lengthy have you been blogging for? you made running a blog glance easy.
    The full look of your site is great, as neatly as the content!
    I saw similar here prev next and that was wrote by Estela82.

  5. Wow, amazing weblog format!
    How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging glance easy.
    The overall look of your website is great, let alone the content!
    I read similar here prev next and it’s was wrote by Haley68.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *