ΣΤΙΦΑΔΟ

Λαγός στιφάδο

Υλικά για το φαγητό:

1 λαγό κομμένο σε μερίδες

2,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τσάι λάδι

1,5 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες εμπορίου ή 2 ποτήρια νερού φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη

1 ποτήρι νερού κρασί

Λίγο ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλλας

Υλικά για τη μαρινάδα:

2 ποτήρια νερού λευκό κρασί

1.5 ποτήρι νερού λευκό ξύδι

1.5 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι σε φέτες

2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

3-4 φύλλα δάφνης

6-8 κόκκους μπαχάρι

Από λίγο: θυμάρι, δενδρολίβανο, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας  και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του λαγού. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ανακατεύουμε 2-3 φορές α δεν σκεπάζονται τα κομμάτια του λαγού.

Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τα κομμάτια του λαγού, τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Ζεματάμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά. Σε φαρδιά κατσαρόλα  σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι, λίγα – λίγα και τα βγάζουμε στην άκρη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα κομμάτια του λαγού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συμπληρώνουμε όλα τα υλικά για το φαγητό (εκτός κρεμμυδιών) και λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βράζουμε έως ότου μαλακώσουν (κρέας – κρεμμύδια) και δέσει η σάλτσα. Τότε ρίχνουμε το ξύδι και σβήνουμε τη φωτιά. Όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Να μείνει με τη σάλτσα του.

About Author

3 thoughts on “Λαγός στιφάδο

  1. Greetings I am so delighted I found your web site, I really found you by error, while I was looking on Bing for something else, Anyways
    I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a
    all round exciting blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and
    also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb work.
    I saw similar here: Sklep

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *