Ο κυνηγός είναι ο άνθρωπος που αγαπά τη φύση, αγαπά τα ζώα – αντίθετα μ’ αυτά που λένε ορισμένες οικολογικές οργανώσεις. Ο κυνηγός σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον και είναι ο ουσιαστικός και πραγματικός προστάτης της φύσης. Ο κυνηγός έχει ευαισθησίες σε ότι φορά  την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Τον ενδοιαφέρει να υπάρχουν θηράματα, διότι χωρίς αυτά δε θα είχε κανένα νόημα αυτή του η δραστηριότητα.

Αγαπάει τη φύση και προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, συμπάσχει σε κάθε καταστροφή και βοηθάει όσο μπορεί. Δεν είναι τυχαίο που τον Αύγουστο μόλις αρχίσει το κυνήγι σταματούν οι φωτιές, γιατί απλούστατα στα βουνά και τους κάμπους βρίσκονται οι κυνηγοί. Συνεχώς, οι κυνηγοί συμμετέχουν σε δενδροφυτεύσεις, σε πυροσβέσεις και σε απόλυτη συνεργασία οι κυνηγετικοί σύλλογοι μεταξύ τους προχωρούν σε απελευθερώσεις θηραμάτων στους βιοτόπους. Αυτές οι δραστηριότητες των συλλόγων πρέπει να αναφέρονται και να τονίζονται σε κάθε πρίπτωση, γιατί οι περισσότεροι μεγαλώνουν παιδιά και θα πρέπει και αυτά να εκπαιδευτούν μέσα από τις δομές της ομορφιάς του φυσικού περιβάλλοντος. Πρέπει οι κυνηγοί να μαθαίνουν τα παιδιά τους και να τους περνάνε το μήνυμα της προστασίας των δασών και όχι της καταστροφής. Είναι σημαντική η ενημέρωση των νέων και από τον καθένα ξεχωριστά αλλά και μέσα από οργανωμένες ενημερωτικές εκδηλώσεις των συλλόγων, όπως γίνεται συνεχώς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Γιατί οι μοναδικοί πραγματικοί οικολόγοι που αγαπούν και προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον είναι οι κυνηγοί.

Το μέλλον του κυνηγού στην Ελλάδα είναι λαμπρό, σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Αρκεί ο κάθε κυνηγός να στηρίζει το σύλλογό του και τις δράσεις του. Εάν συνεχίσουν οι κυνηγοί και οι σύλλογοι να προσφέρουν καθημερινά και οργανωμένα στην εκτροφή και απελευθέρωση θηραμάτων, σε κοινωνικές δραστηριότητες, στη βοήθεια των πυροσβεστών, σε αναδασώσεις και στην ενημέρωση των νέων, το μέλλον θα είναι λαμπρό. Και θα συνεχίσουν! Γιατί οι κυνηγοί διακρίνονται για τη λεβεντιά τους και την ευσυνειδησία τους. Για να γίνουν τα παιδιά μας σωστοί κυνηγοί. Και αυτή να είναι η μοναδική απάντηση σε όλες τις αντικυνηγετικές οργανώσεις, που το τελευταίο διάστημα κάνουν τα πάντα για να εκθέσουν τους Έλληνες κυνηγούς.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *