Γκουρμέ πιάτο
ή μαγειρική πολιορκίας;
Κυριακή της Ορθοδοξίας και είχαμε ψαροφαγία.
Είχα από καιρό διαβάσει πως το αέριο MAPP (μεθυλασετιλίνη με προπάνιο) είναι ίδιο ή και ίσως καλύτερο από το βουτάνιο που χρησιμοποιούν συνήθως οι σεφ στα φλόγιστρά τους. Για την ακρίβεια, είναι εξίσου καθαρό και μη τοξικό (όταν φλέγεται) και αναπτύσσει σχεδόν διπλάσια θερμοκρασία από το βουτάνιο.
Έτσι, ήγκικεν ή αφορμή χθες να δοκιμαστεί και μπορώ να πω πως πέτυχε. Φιλετάρισα 6 μπαρμπουνάκια για μεζέ και ψήθηκαν με φλόγιστρο πάνω σε τάβλα οξυάς.
Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και είναι εύκολο να ελεγχθεί το βάθος και ο βαθμός ψησίματος του κρέατος.
Σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα και κάποιος εξασφαλίσει κρέας, και ΔΕΝ θέλει να τραβήξει προσοχή με καπνό φωτιάς σε τζάκι ή ψησταριά, το φλόγιστρο θα κάνει μια πολύ καλή δουλειά και θα το απολαύσει όσο ψημένο το επιθυμεί…

Ευστάθιος Δαφνομήλης

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *