Το όπλο μας είναι αυτό που χρειάζεται τη μεγαλύτερη προσοχή. Όταν ξεκινάμε για δράση σε κάποιον κυνηγότοπο θα πρέπει πάντα να προετοιμάζουμε το όπλο μας. Πρώτα απ΄ όλα, δηλαδή, του αφαιρούμε τα διάφορα γράσα συντήρησης με τα οποία το έχουμε αλείψει. Για τη δουλειά αυτή χρειαζόμαστε λίγη καθαρή βενζίνη και ένα πινέλο που πρέπει να είναι αρκετά σκληρό, ώστε να μπορεί να παρασύρει με το σκούπισμα το γράσο.

Όποιο μεταλλικό κομμάτι του όπλου λύνουμε, το βουτάμε στη βενζίνη. Το αφήνουμε λίγη ώρα μέσα στη βενζίνη, το βγάζουμε και στη συνέχεια το σκουπίζουμε καλά με ένα κομμάτι ρούχου ή πανιού. Τα μεταλλικά τμήματα του όπλου που δεν είναι δυνατό να τα βουτήξουμε στη βενζίνη, τα καθαρίζουμε με το πινέλο. Αφού ξεγρασάρουμε τα κομμάτια του όπλου, τα καθαρίσουμε με βενζίνη και τα σκουπίσουμε καλά με ένα κομμάτι πανί, τα λαδώνουμε ελαφρά με λεπτόρευστο λάδι. Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το λάδι πρέπει να είναι λεπτόρευστο γιατί πολλές φορές παρουσιάζονται ανωμαλίες στη λειτουργία του μηχανισμού του όπλου και πολύ συχνά «ανεξήγητες αφλογιστίες». Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά ατυχήματα από όπλα που δεν είναι συντηρημένα, κυρίως από πηγμένα γράσα ή παχύρευστα λάδια, που στις περιπτώσεις αυτές παίζουν το ρόλο του φρένου. Όσοι έχουν επαναληπτικά και κυρίως αυτογεμή όπλα, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το ελαφρό λάδωμα του ελατηρίου ανατινάξεως και γενικά του μηχανισμού του όπλου τους. Η κακή λίπανση του όπλου έχει για άμεση συνέπεια, εκτός από την ανώμαλη λειτουργία και την καταστροφή του όπλου.

Το εσωτερικό της κάννης, επίσης, σκουπίζουμε καλά και το απαλλάσουμε απ΄ όλα τα γράσα, και τα αντικαθιστούμε με λάδια συντηρήσεως, που και αυτά σκουπίζουμε πριν από το κυνήγι. Γράσα και παχύρευστα λάδια στο εσωτερικό της κάννης κατά τη διάρκεια του κυνηγίου, σημαίνουν άμεσο κίνδυνο για τον ίδιο τον κυνηγό.

Εν Οπλοις

About Author

7 thoughts on “Συμβουλές για το όπλο

  1. Wow, awesome blog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog look easy. The full
    glance of your site is excellent, let alone the content material!
    You can see similar: sklep and here ecommerce

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *