Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) έχει τη χαρά να ανακοινώσει την επιτυχημένη διοργάνωση ενός σεμιναρίου για νέους κυνηγούς, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας. Το σεμινάριο έλαβε χώρα το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Οχυρό Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα.

Στόχοι του Σεμιναρίου
Η βασική επιδίωξη του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει νέους ανθρώπους για το κυνήγι, εστιάζοντας στη σωστή και ασφαλή χρήση των όπλων, τη νομοθεσία και τις πρακτικές του κυνηγιού. Η συμμετοχή των νέων κυνηγών ήταν ενθουσιώδης, και όλοι οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.
Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση
Το σεμινάριο περιλάμβανε δύο βασικά μέρη: τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση. Οι νέοι κυνηγοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύτιμες πληροφορίες από διακεκριμένους εκπαιδευτές. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοφάνης Καραμπατζάκης, Γενικός Γραμματέας του ΚΣ Δράμας και Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και ο κ. Χρήστος Καλαϊτζής, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ, μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες.

Θεωρητικά Θέματα:
• Λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων
• Νομοθεσία που διέπει το κυνήγι
• Παρουσίαση των θηρεύσιμων ειδών
• Ασφαλής χρήση του όπλου

Πρακτική Άσκηση:
Την Κυριακή 30 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε σκοπευτικές δοκιμές με θέμα την τουφεκιά στον αγριόχοιρο με μολύβι. Ο κ. Γιάννης Ναυπλιώτης παρουσίασε φυσίγγια για τον αγριόχοιρο, μονοβόλα και δράμια, καθώς και τα όπλα της εταιρείας Franchi.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις δύο εκδηλώσεις ,ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δράμας κος Γιάννης Γεωργιάδης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Γκατζάρας Νίκος και το μέλος ΔΣ της ΚΟΜΑΘ και o Πρόεδρος του ΚΣ Καβάλας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης.

Η ΚΟΜΑΘ, μαζί με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κάτω Νευροκοπίου και Δράμας, ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εκπαιδευτές για την υποστήριξή τους. Η Ομοσπονδία δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί την κυνηγετική παιδεία στη χώρα μας, προσφέροντας παρόμοιες ευκαιρίες εκπαίδευσης στο μέλλον.

 Viber 2024 07 01 11 44 52 377
2Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Viber 2024 07 01 11 44 53 506

www.enoplois.gr

About Author