Αυτή η απλή συνταγή με ένα τηγάνι χρησιμοποιεί απλά υλικά. Σε αυτή τη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε πουλί με λευκή σάρκα.

Υλικά

2 πέρδικες τσούκαρ μαδημένες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές φρεσκοκομμένο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένοι σπόροι μάραθου

¼ φλιτζάνι γκι ή βούτυρο κλαριφ

1 ½ φλιτζάνι εσαλότ ζουλιέν σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο σκόρδο

1 λεμόνι κομμένο στη μέση, κομμένο σε φέτες πάχους 1/4 ίντσας και αφαιρούνται η φλούδα και οι σπόροι

½ φλιτζάνι chardonnay

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρεσκοκομμένο

½ λεμόνι χυμό

Φρεσκοκομμένος ιταλικός (πλατύφυλλος) μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Την προηγούμενη νύχτα

Βράστε τα chukar σας και στεγνώστε τα. Αλέστε φρέσκο ​​αλάτι και μαύρο πιπέρι πάνω από τα πουλιά σας. Τα αφήνουμε να καθίσουν ξεσκέπαστα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Μαγείρεμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 500 βαθμούς Φαρενάιτ όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και τον μαραθόσπορο και τα ανακατεύουμε στο ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη.

Προσθέστε το διαυγές βούτυρο σας μαζί με τα εσαλότ σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση από χυτοσίδηρο) που έχει θερμανθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα εσαλότ. Μόλις ψηθούν και μαλακώσουν ελαφρώς, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το σκόρδο σας. Τα ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και μετά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Απλώστε τα μισά λεμόνι σας (με το φλοιό κομμένο και τους σπόρους αφαιρεμένους) πάνω από τα εσαλότ και το σκόρδο στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα chukar σας προς τα κάτω και αλείψτε το πίσω μέρος με το μισό μείγμα ελαιολάδου.

Αναποδογυρίζουμε τα τσούκαρ έτσι ώστε το στήθος τους να είναι στραμμένο προς τα πάνω, τα στεγνώνουμε, τα βάφουμε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.

Ψήνετε τα chukars για 12 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί στο πλάι του τηγανιού, όχι πάνω από τα chukars. Ψήνετε για πέντε έως επτά λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα του chukar και η εσωτερική τους θερμοκρασία να είναι περίπου 155 F.

Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και πασπαλίζουμε τα chukars με φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο και φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε.

Για το σερβίρισμα, χαράζουμε τα τσούκαρ και περιχύνουμε σάλτσα από το τηγάνι και γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *